5 attraksjoner i Dublin

Samuel Beckett Bridge, Dublin, Ireland.

Den irske hovedstaden Dublin tiltrekker seg hver eneste år flere og flere turister, og enten man reiser hit for å få et nærmere innblikk i den irske ølen eller vil oppleve den irske kulturen på nært hold, så har byen helt klart mange attraksjoner å by på. Her er våre fem favoritter!

Guinness Storehouse

Man reiser ikke til Dublin uten å smake, lære om og forstå historien bak det velkjente, irske ølet Guinness. Enten man liker øl eller ikke – eller er gammel nok til å drikke det – så anbefaler vi et besøk på Guinness Storehouse, som absolutt er en av Dublins mest besøkte turistattraksjoner. Det er ikke bare bryggeriet og lageret til ølmerket, men også et museum for produksjonen. Her kan man på en omfattende rundtur lære alt om hvordan ølet lages og dets innholdsrike historie, som stammer fra helt tilbake til midten av 1700-tallet. Besøket avsluttes med prøvesmaking i toppetasjen, der man kan nye kanskje byens beste utsikt.

St. Patricks Cathedral

Irland er et historierikt land med mange katedraler, og sentralt i Dublin finner vi ærverdige St. Patricks Cathedral, som altså er døpt etter samme mannen som irene feirer St. Patricks-day for. Og den har stått på stedet hvil i mange hundre år – faktisk er den datert så langt tilbake som på 1200-tallet. Den er fortsatt i daglig drift, men er nok mest kjent som en turistmagnet av dimensjoner, der man også kan lære mye om Irlands historie.

Dublin Zoo

Reiser man til Dublin med barn, så er et besøk innom den omfattende dyrehagen i byen nærmest selvskrevet. Den ligger sentral til i byen, og har en gigantisk samling av eksotiske dyrearter fra alle verdens kontinenter. Hils på dyr fra den afrikanske savannen eller fra de dype, asiatiske skoger. Dublin Zoo er ikke som en hvilken som helst annen dyrepark, og er også en av de aller største i Europa.

Irlands nasjonalgalleri

600x400_national-galleryIngen storbyferie uten et kunstbesøk. På Irlands nasjonale galleri, som for øvrig ligger sentralt til i Dublin, kan man se kunstverker fra alle deler av verden. Totalt er museet hjem for over 15 000 kunstverk, der flesteparten er i form av malerier fra kjente kunstnere. Blant annet er flere av verkene til Vincent Van Gogh og Picasso utstilt her.

Den botaniske hage

Ønsker man å kvitte seg med storbyfølelsen eller bare oppleve eksotisk natur, så tar man turen innom den botaniske hagen i Dublin. Det er på mange måter hele Dublins parkkompleks, som strekker seg over et omfattende grøntområde. Her lever også mange unike dyrearter, og ikke minst er det et frodig planteliv her der man kan spasere i timevis og fortsatt ikke ha sett alt.