Berlin

Berlin-2Tyskland er et stort land både hva folketall og areal angår, og den desidert største byen i landet – som for øvrig også er landets hovedstad – er Berlin. Det er også Berlin som er den mest populære turistbyen i Tyskland, og hvert eneste år tar flere tusen nordmenn turen hit for å oppleve en annen kultur og en skikkelig storby. Berlin har en av Europas mest innholdsrike historier, der dessverre mye ble lagt i ruiner under andre verdenskrig. Med leiebil i Berlin kan du oppleve det meste av severdigheter og attraksjoner i storbyen.

Her leier du bil i Berlin

De fleste turister som reiser til Berlin kommer med fly, og i skrivende stund er det to internasjonale flyplasser i Berlin. Disse heter Tegel Airport og Schönefeld Airport, og ligger på hver sin kant av byen. Innen 2019 skal disse erstattes av en ny flyplass som er under konstruksjon. Inntil da så er det leiebil på den aktuelle flyplassen som gjelder, og her har man nok å velge i. Både Avis, Europcar, Hertz og Budget står klare med leiebil på begge flyplasser. Du kan også prøve guider som Leiebilguiden.no eller Goautos leiebil Berlin. Samtlige av de nevnte har også bilutleie på flere lokasjoner i selve sentrum av Berlin, men enklest er det å forhåndsbestille leiebil for avhenting på flyplassen. Ønsker du en lokal, tysk kjede, så kan vi anbefale Buchbinder som et rimelig alternativ.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil


Berlin er en stor by der attraksjonene og severdighetene ligger spredt over sentrum. Flere attraksjoner ligger dessuten et stykke utenfor sentrum, slik at leiebil er den beste måten å ta seg til de på. Blant annet ligger den berømte dyreparken i Berlin en kjøretur på knappe 20 minutter fra sentrumskjernen, mens Bradenburger Tor i hjertet av Berlin også er noe man bør få med seg. Berlin har også mange museer i sentrum der spesielt andre verdenskrig er utstillinger man bør få med seg. Vil man oppleve litt av det tyske landlivet, så ligger landsbyene på rekke og rad i alle retninger fra den tyske hovedstaden.

Generelle kjøretips

Som storbyer flest så er også sentrum av Berlin høyt trafikkert, selv om byen har et moderne veinettet som er forholdsvis lett å ta seg frem i. GPS er dog obligatorisk når man kjører bil i Berlin for første gang, men Oslo-vante sjåfører vil trolig kjenne igjen ring-systemet som omkranser sentrum. Tyskland er jo også kjent for sin vanvittige motorvei (populær kalt autobahn), der det ikke finnes fartsgrenser. Går det i overkant fort for deg her, så anbefaler vi at du holder midtfilen og kjører i ditt tempo. Parkeringsforholdene er greie i Berlin, men gatelangs er utvalget dårlig, slik at man må regne med å parkere i parkeringhus.