Edinburgh

E from Carlton HillEdinburgh er med sine drøye 450 000 innbyggere ikke den største byen i Skottland (det er det nemlig nabobyen Glasgow som er), men er allikevel landets hovedstad – noe den for øvrig har vært siden 1400-tallet. Edinburgh ligger ganske langt sør i Skottland, langs kysten, og ikke så veldig langt unna den nordlige grensen til England. Edinburgh er en populær turistby, der det først og fremst er byens godt bevarte historier gjennom bygninger og severdigheter som tiltrekker seg mange mennesker.

Her leier du bil i Edinburgh

Edinburgh Lufthavn ligger ganske sentralt til, like utenfor selve sentrum av storbyen, og følgelig er det mulig å ordne leiebil både direkte på flyplassen og i selve sentrum. På lufthavnen tilbyr bilutleiere som Avis og Budget leiebil direkte ved ankomsthallen, mens lokale Arnold Clark Car & Van Rental tilbyr bilutleie like i nærheten. I selve sentrum av Edinburgh er utvalget noe bedre, med både Goautos Edinburgh, Enterprise, Alamo og Hertz som noen av kjedene som tilbyr bilutleie.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

The Edinburgh CastleEdinburgh er en by med mange severdigheter som har historisk betydning. Blant de to mest populære turistattraksjonene i byen, så vil man ta leiebilen fatt og se det berømte Edinburgh Castle. Du vil heller ikke gå glipp av historiske Holyrood Palace, og når du vil se grønne plener og frodige grøntområder, så tar du turen til den kongelige botaniske hagen. Vurder også å ta leiebilen for en kjøretur til nabobyen Glasgow, som mange mener er en langt mer moderne by enn Edinburgh.

Generelle kjøretips

Edinburgh er ikke den enkleste byen å ha leiebil i. For det første så går trafikken på motsatt side av hva man er vant til, og svært mange gater i sentrum er stengt for normal trafikk – eller er enveiskjørte. Det er også mange syklister og fotgjengere i de trange sentrumsgatene, samtidig som parkeringsforholdene er relativt dårlige. Uansett er det helt uproblematisk dersom man tar seg god tid, men sentrum av Edinburgh er uansett optimalt for å utforskes til fots, mens leiebilen passer bra når man vil ta seg utenfor selve sentrum av den skotske hovedstaden.