Helsinki

õ,

Helsinki – eller Helsingfors som byen egentlig heter på norsk – er med sine knappe 650 000 innbyggere den største byen i Finland. Helsinki er også hovedstaden i landet, og med sin kystnære beliggenhet på sørspissen av Finland kan byen tilby både frodig natur og hvitkledde sandstrender i selve sentrum av hovedstaden. Helsinki har også mange historiske severdigheter som gjør det til en komplett turistby, med blant annet flere menneskeskapte verk som er oppført på UNESCO sin verdensarvliste.

Her leier du bil i Helsinki

I Helsinki ligger leiebil-tilbyderne spredt utover hele sentrum av storbyen. Svært mange turister ankommer den finske hovedstaden med båt, og følgelig er tilbudet av bilutleiere best i sentrum og i nærheten av havnen. Her kan du velge og vrake mellom kjeder som Hertz, Europcar, Sixt og Avis, eller velge lokale finske bilutleiere som Finn-Rent Oy, Scandia Rent, AK-Rent, Leiebilflyplass.no, Autovuokraamo Easyrent eller Veho Rent Oy Ab.Også på den internasjonale lufthavnen like nord for sentrum av Helsinki tilbys leiebil, men her kun gjennom Avis, Sixt eller Interrent Oy.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Med leiebil i Finland bør man virkelig oppleve kystlinjen av landet, og spesielt på sommerstid vil det være aktuelt med en kjøretur enten vestover langs landets egen kyst, eller østover over grensen til Russland og St. Petersburg (dersom leiebil-tilbyderen tillater det). Utover dette er det også flere attraksjoner man vil få med seg i selve Helsinki. En av de mest historiske er restene av festningen Sveaborg, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Få også med deg det finske nasjonalmuseet, og det majestetiske Tempelplassens kirke.

Generelle kjøretips

Kjøring i Helsinki er generelt veldig greit. Veinettet er fremkommelig og kjøreforholdene minner mye om norske, og det kan på mange måter sammenlignes med Oslo. Parkeringsplasser finner man stort sett enkelt, men selve hjertet av Helsinki kan til tider være veldig fullstappet med biler – spesielt i rushtiden. Følgelig anbefaler vi å la bilen stå dersom det er mulig, så unngår man å bruke ferien på bilkø. Se samtidig opp for både trikker, fotgjengere og syklister når du kjører i sentrum av Helsinki.